Разходи за ремонт

Разходи за ремонт

Когато търсим добра оферта за ремонт и искаме майстори да кажат колко ще ни струва ремонта. Това е може би най-трудната тема, когато говорим за ремонти. Всичко друго изглежда сякаш по-ясно. Знаем какво искаме, имаме приблизителна представа как да изглежда, дори сме получили съвети какво да използваме и откъде да закупим материалите. Колко на практика обаче ще ни струва ремонтът е много трудно да разберем, да изкопчим от тези, които търсим за оферта. Сякаш майсторите имат някаква тайна уговорка да пазят истината или каквото и да говорят нищо не се разбира от първоначалните им консултации.
За да не се стига до там трябва да изпълним няколко прости стъпки. Първо трябва да измерим наистина точно всички помещения нуждаещи се от ремонт, от корекция. Ако не знаем как точно да измерим определено нещо, например рамка на врата, под с повече чупки, трябва да се заинтересуваме предварително от това. След като сме измерили детайлно пространството, трябва да си запишем данните и да преминем към втората стъпка – заснемане. Това изключително много улеснява процедурата, защото тогава мерките, които сме взели, само подпомагат добрата представа на майстора, за да получим точна оферта. На следващо място трябва да кажем на какви материали сме се спрели, ако вече сме били подпомогнати в това решение или сме категорични в избора си. След това трябва да се кажат и специфични изисквания – има ли нужда от допълнителни елементи, покрай основната цел на ремонта, има ли нужда от подготовка на повърхността, премахване на стари повърхности, излишни елементи и т.н. Добре би било обаче да изслушате и някои конкретни съвети и предложения на самия майстор по това, което му изброявате като изисквания. Ваш остава изборът обаче дали ще се съобразите с тях или ще се придържате към предварителната си рамка. Но не забравяйте да кажете и предпочитанията си за срокове за изпълнение и начало на ремонта, защото тук може да се разминете сериозно. След като при запитването дадете гореспоменатите данни може да очаквате адекватна оферта за цена за ремонт.
В крайна сметка, горните препоръки са от полза в случай, че искате да получите реална оферта без оглед от майстор или преди окончателния му оглед. Все пак колкото и да ви притеснява процедурата с оглед от майстор, този оглед е най-доброто решение и най-сигурния подход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.